Baseballmaajoukkue päätti turnausurakkansa kahdella voitolla
Julkaistu 2014-08-06 09:04:30

Suomen baseballmaajoukkueen päätavoite, nousu B-sarjaan, karkasi alkulohkon kahden tappion myötä, mutta alempien pudotuspelien kaksi voittoa jättävät päällimmäiseksi tunteeksi tyytyväisyyden. Suomi jatkaa baseballin EM-kilpailujen C-sarjassa.

Viimeisissä otteluissaan maajoukkueen jalkoihin jäivät Norja (12-2) ja Unkari (12-7) selvin numeroin. Suomen syöttäjät Timo Liiri, Sebastian Nymark ja Ville-Herman Saarman onnistuivat hienosti. Samoin lyöjät tekivät tehokasta jälkeä Sergio Fernandezin johdolla.

Päävalmentaja Jere Kaistinen huokui tyytyväisyyttä, vaikka tavoiteltua nousua B-sarjaan ei tullutkaan.

– Parempi kuin rutiinisuoritus. Turnauksen viimeisessä pelissä molemmat joukkueet olivat väsyneitä. Nälkäisempi ja enemmän voittoa halunnut joukkue voitti. Suomelta nämä olivat historiallisen kovat kisat.

Baseball- ja softball-jaoston puheenjohtaja Tony Jones kiitteli omasta puolestaan maajoukkueen tiukkaa viiden päivän rupeamaa.

– Fantastinen esitys joukkueelta, joka oli hyvä koostumus kokeneita kavereita ja uusia nuoria pelaajia. He saivat ensikosketuksensa kansainväliseen baseballiin. Fiilis on oikein positiivinen, kun joukkue osoitti pystyvänsä kilpailemaan vahvasti vanhoja kilpakumppaneita vastaan, Jones toteaa.

– Kaksi viimeistä ottelua olivat parasta baseballia, mitä Suomen maajoukkue on esittänyt - vahvaa syöttämistä, aggressiivista hyökkäyspeliä ja erinomaista etenemistä pesien välillä. Slovenia-tappio aiheutti ison pettymyksen, mutta joukkue toipui siitä ja näytti, mistä se on tehty. Olen hyvin vaikuttunut tämän joukkueen tekemisestä, se edusti Suomea upeasti kansainvälisessä turnauksessa, Jones kiitteli.

Baseballin B-sarjaan nousivat Israel ja turnauksen isäntämaa Slovenia.
Uutisarkisto: