Lahti toi joukkueen ja moundin SM-sarjaan
Julkaistu 2014-05-22 11:28:03

Toinen kuluvan kauden SM-sarjan uusista joukkueista, Lahti Pirates, avasi keskiviikkona 21.5. uransa kotiottelulla Tampere Tigersiä vastaan Lahden Pirttiharjussa. Ottelu oli historiallinen. Uuden joukkueen lisäksi Lahti toi SM-sarjaan tiettävästi myös ensimmäisen aidon syöttökummun. Osa Tigersin pelaajista suorastaan polvistui kentälle saapuessaan. Lahden mieskuoro avasi juhlavalla Maamme-laululla ja Lahden kaupungin Liikunta- ja Kulttuurilautakunnan vpj Milla Bruneau heitti avaussyötön.

Itse ottelu sujui kilpailullisesti ja päättyi vieraille 6-15. Myös tässä kohtaa on eräänlaista historiallisuutta, koska alunperin molemmat joukkueet ajattelivat pelin olevan 7 vuoron jälkeen 6-16, mistä syystä peli myös lopetettiin. Tämäkin menee ensikertalaisuuden piikkiin.

Pirttiharjun kenttä oli aiemmin poistunut säästösyistä kaupungin liikuntatoimien huollosta. Edelleenkään liikuntatoimi ei huolla säännöllisesti kenttää, vaan Pirates huolehtii kentästä talkoilla. Tämä osaltaan mahdollisti myös syöttökummun kasaamisen. Jonkinlainen win-win tilanne siis: kaupunki säästää ja baseballin peliolosuhteet paranevat.
Kuva: Akira Ropo/facebook
Uutisarkisto: