Red Sox ja Cardinals virittävät jännitysnäytelmän MLB:n 109. loppuottelusarjaan
Julkaistu 2013-10-23 17:45:09

Kahta maailman kovinta baseball-sarjaa yhdistävän Major Leaguen (MLB) loppuottelusarja (World Series) alkaa Suomen aikaa torstaina. Vastakkain ovat American Leaguen (AL) mestari Boston Red Sox ja National Leaguen (NL) mestari St. Louis Cardinals. Perinteikäs loppuottelusarja pelataan jo 109. kerran.

Paras seitsemästä –sarja aloitetaan kahdella ottelulla Bostonin legendaarisella ja historiallisella, sarjan vanhimmalla stadionilla Fenway Parkilla. Kolmannen ja neljännen sekä tarvittaessa viidennen kohtaamisen näyttämönä toimii St. Louisin kotikenttä Busch Stadium. Mahdollisiin kuudenteen ja seitsemänteen otteluun joukkueet palaisivat Bostoniin.

Odotettavissa on tasainen kamppailu mestaruudesta. Molemmilla joukkueilla on vahvat syöttäjät, mutta myös hyökkäysarsenaalia taistella voitosta. Asiantuntijat nostavat kuitenkin Red Soxin hienoiseksi ennakkosuosikiksi laajemman materiaalin ja kotikenttäedun ansiosta. World Seriesin historiassa AL:n voittaja on juhlinut mestaruutta 62 kertaa, mutta toisaalta viimeisten seitsemän vuoden aikana voittaja on tullut viidesti NL:stä.

Joukkueet kohtaavat World Series –loppuottelusarjassa neljännen kerran. Cardinals oli parempi kausilla 1946 ja 1967. Red Sox juhli mestaruutta 2004 ja päätti pitkän vuoden 1918 mestaruudesta alkaneen kuivan kautensa. Nyt Bostonissa tähdätään jo kolmanteen mestaruuteen kymmenen vuoden sisään (edelliset 2004 ja 2007). Cardinalsin viimeisimmät kultajuhlat ovat puolestaan kausilta 2006 ja 2011.

Molemmat seurat kuuluvat World Seriesin historian menestyneimpiin. Ainoastaan New York Yankeesilla on enemmän mestaruuksia kuin Cardinalsilla, joka on juhlinut täysosumaa 11 kertaa 19 yrityksestä. Red Sox on pelannut 11 kertaa loppuottelussa ja voittanut niistä seitsemän.

Kyseessä on vasta kolmas kerta Villi kortti –järjestelmän käyttöönoton (1995) jälkeen, kun runkosarjan perusteella parhaat joukkueet pelaavat mestaruudesta. Villi kortti –järjestelmässä jatko-otteluihin voivat päästä joukkueet, jotka eivät runkosarjassa voita omaa divisioonaansa.

Kauden huippuhetket edessä myös Japanissa ja Koreassa

Sendain nuori ylpeys Tohoku Rakuten Golden Eagles ja perinteikäs Yomiuri Giants Tokiosta pelaavat baseballin mestaruudesta Japanissa lauantaina alkavassa paras seitsemästä -finaalisarjassa. Yhdeksän vuotta sitten perustettu Golden Eagles tekee ensiesiintymisensä Japanin pääsarjan Nippon Seriesin loppuotteluissa. Giants on puolestaan voittanut mestaruuden jo 22 kertaa ja puolustaa viimevuotista pokaaliaan.

Etelä-Koreassa mestaruus on niin ikään kahden kauppa. Doosan Bears Soulista kohtaa Samsung Lionsin Daegusta Korean Series –liigan finaalissa. Paras seitsemästä –loppuottelusarjan ensimmäinen osa nähdään torstaina.
Uutisarkisto: