Baseball ja pesäpallo samaan liittoon
Julkaistu 2012-12-14 00:30:43

Suomen Baseball- ja Softball-liitto on päättänyt sulautua jaostoksi Suomen Pesäpalloliiton alaisuuteen. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä, hakea synergiaetuja ja parantaa pallonlyöntipelien asemaa Suomessa kokonaisvaltaisesti.

Baseball- ja Softball-liiton puheenjohtaja Tony Jones pitää yhteistyön polkua ainoana oikeana reittivalintana tulevaisuutta luodattaessa.

– Olen iloinen, että aloite yhteistyöstä tuli pesäpalloväeltä. Yhdistyminen nimenomaan pesäpallon kanssa on aina ollut ykkösvaihtoehtomme. Historian saatossa on voinut olla kissanhännänvetoa puolin ja toisin, mutta viimeistään nyt sotakirveet haudataan ja lähdetään yhteistyön polulle. Tavoitteena on win-win, hyöty molemmille osapuolille, Jones vakuuttaa.

Pesäpalloliitossa halutaan avata silmiä ja nähdä pallonlyöntipelien tulevaisuus mahdollisimman laajalta pohjalta.

– Yhteistyössä on voimaa. Pallonlyöntipelien kiinnostavuus lisääntyy ja Pesäpalloliiton toimintaan tulee mukaan uudenlainen kansainvälinen ulottuvuus. Pesäpallo pysyy tietysti jatkossakin pesäpallona, Pesäpalloliiton puheenjohtaja Unto Väisänen toteaa.

Tätä nykyä maassamme on reilut 300 baseballin harrastajaa ja noin 10 kilpailumielessä pelaavaa joukkuetta. Kansainvälisessä rankingissa Suomen miehet ovat sijalla 68.

– Sitä (rankingia) on mahdollisuus parantaa. Mitään pelaajatulvaa en välttämättä odota yhdistymisen tiimoilta, mutta kiinnostus varmasti herää ja toimintaan saadaan kasvua. Maahanmuuttajat ovat yksi kohderyhmä, samoin pesäpalloilijoilla on mahdollisuus tulla mukaan ihan huipputasolle asti, kun heillä on paljon taitoja jo valmiiksi olemassa. Baseball on kansainvälinen laji, jolla on miljoonia harrastajia eri puolilla maailmaa. Mahdollisuudet tähdätä huipulle ovat olemassa, Jones päättää.


Uutisarkisto: