Viro - Suomi otteluita.
Julkaistu 2011-04-07 14:45:31

Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, Kiilin Panttereiden juniorit Virosta isännöivät Suomen juniorijoukkuetta Tallinnassa. Ottelu oli vastavierailu Viron ja Suomen otteluun aikaisemmin tänä talvena. Kenttä oli ylipainehallissa oleva keinonurmi ja olosuhteet olivat loistavat tälle hauskalle ja vauhdikkaalle ottelulle. Vaikka syöttäminen olikin pääosassa molemmilla joukkueilla, näimme myös kovia lyöntejä ja hyvää puolustusta kummaltakin ryhmältä.

Panttereiden aloittava syöttäjä Kristjan Ojasaar dominoi kolmea syöttövuoroaan, polttaen 8 lyöjää ja antaen vain yhden lyönnin sekä juoksun. Suomen kaksi ensimmäistä syöttäjää, Markus Jones ja Valentin Sarjanen polttivat yhteensä 11 lyöjää kotipesään ja antoivat 5 juoksua 4 vuoronsa aikana.

Suomalaiset löivät neljä tilastolyöntiä; Atte Reinikka tuplan toisessa vuorossa sekä yhden pesän lyönnit Olli Åbergilta kuudennessa ja Mohamed Muhamud seitsemännessä vuorossa. Mutta hyökkäyksen huippuhetki oli viidennessä vuorossa Samuli Gravesin tripla pesien ollessa täydet, saaden Suomen ottelussa kerran johtoon. Panttereiden Kevin Kiil oli vahva sieppari polttaen kaksi juoksijaa ja syötti hyvin myöhemmin ottelussa. Lopulta Panttereiden vahva nopeus pesillä ja tiukka puolustus oli liikaa suomalaisille, kun he menivät uudestaan johtoon parin viimeisen vuoroparin aikana ja voittivat 7-vuoroparin ottelun luvuin 12 - 8.

Suomen joukkue oli kehittynyt huimasti joka osa-alueella sitten edellisen ottelun joulukuussa ja pelaajien itseluottamus näkyi selvästi kentällä. Valmentajat Tauno Koppel ja Mika Sarjanen ilmaisivat mielenkiintonsa yhteistyön jatkumiseen ja toivovat nuorten baseball-aktiviteetin leviävän enemmän Itämeren alueella.

Lauantai-iltana oli ollut aikuisten vuoro, kun Espoo Expos pelasi harjoitusottelun Kiilin Panttereita vastaan samassa paikassa. Exposien syöttäjää Ville-Herman Saarmania vastaan saadun hitaan alun ja 0-5 kolmannen vuoroparin tappioaseman jälkeen Pantterit pääsivät takaisin peliin Vahur Põderin pitkän keski-oikealle takakentälle suuntautuneen tuplan ja lyödyn juoksun ansiosta neljännessä vuorossa. Viimeisessä vuorossa, Exposin ollessa 8-5 -johdossa, Pantterit onnistuivat täyttämään pesät ja tuomaan tasoittavan juoksun etukentän korkean pallon tuplapelin aikana, kun kakkospesältä irti ollut juoksija onnistuttiin polttamaan. Kristjan Kruus varasti seuraavan syötön aikana kakkosella Vahur Põderin ollessa lyömässä ja heti seuraavan syötön Põder onnistui lyömään juuri polttajan ulottumattomiin ja Kruus sai tuotua voittojuoksun kotiin.

Kuvia junnuottelusta: http://antilles.kuvat.fi/kuvat/baseballuudet/Viro+-+Suomi+kadetit+27.3.2011/
Uutisarkisto: